Këshilla Ekonomike

Oct 08  Author. Comments: 0
Këshilla ekonomike nga http://www.mbreti3gut.com/

1-LIGJI I LIDERSHIPIT
Eshte me mire te jesh i pari se sa me i miri!

2-LIGJI I KATEGORISE
Nese nuk arrin te jesh i pari ne nje kategori,
krijo nje kategori tjeter ku mund te jesh i pari ne treg!

3- LIGJI I MENDJES
Eshte me mire te jesh i pari ne mendje, se te jesh i pari ne treg!

4- LIGJI I PERCEPTIMIT
Marketingu nuk eshte nje beteje prodhimesh, por perceptimi!

5-LIGJI I FOKUSIT
Nje fjale ne mendjen e klientit!

6 -LIGJI I EKSKLUZIVITETIT
Dy kompani nuk mund te fusin te njejten fjale ne mendjen e klientit!

7- LIGJI I NIVELIT
Strategjia qe do te perdoresh, varet nga niveli se ku ndodhesh!

8- LIGJI I DUALITETIT
Me kalimin e kohes cdo lloj tregu kthehet ne nje gare per dy kuaj!

9- LIGJI I OPOZITES
Nese synon te jesh ne vendin e dyte, strategjia juaj vendoset nga kompania qe ka epersine ne kategori!

10- LIGJI I NDARJES
Me kalimin e kohes, nje kategori do te ndahet dhe do te behet ne dy apo me shume kategori!

11- LIGJI I PERSPEKTIVES
Efektet e marketingut shihen pas nje periudhe te gjate kohe!

12. LIGJI I ZGJERIMIT TE LINJES
Per te perhapur kapitalin e nje marke, ekziston nje presion i paperballueshem!

13- LIGJI I SAKRIFICES
Duhet te japesh dicka qe te fitosh dicka!

14-LIGJI I KARAKTERISTIKAVE
Per cdo karakteristike, ka nje karakteristike te kunder te efektshme!

15- LIGJI I SINQERITETIT
Kur ti e pranon te meten, klienti te sheh me sy te mire!

16- LIGJI I VECANTISE
Ne cdo situate rezultati arrihet me nje levizje te vetme!

17- LIGJI I TE PAPRITURES
Vetem nese i shkruani planet e konkurrenteve tuaj, ju mund te parashikoni te ardhmen!

18-LIGJI I SUKSESIT
Shpesh suksesi lidhet me arrogancen dhe arroganca me deshtimin!

19-LIGJI I DESHTIMIT
Deshtimin duhet ta presesh dhe ta pranosh!

20-LIGJI I EKZAGJERIMIT
Shpeshhere gjendja paraqitet ndryshe nga ajo qe paraqitet ne shtyp!

21-LIGJI I RRITJES SE SHPEJTESISE
Programet e suksesshme nuk jane ndertuar mbi trillime, por mbi tendenca!

22-LIGJI I BURIMEVE
Pa fondet e duhura nje ide nuk mund te behet realitet!
 

Email again:

Add a comment

Name:
E-mail:
Comment:
Kosovo Institute of Management